Talaşlı İmalat Çeşitleri Nelerdir?

 


Talaşlı imalat tek bir surette yapılmayıp çeşitli şekillerde yapılır. Frezeleme, tornalama, matkapla delme veya taşlama olarak bu çeşitler sayılabilir. Talaşsız imalat yöntemleri, malzeme kütlesinin korunduğu durumları kapsamakta olan metotlardır. Plastik şekil verme, döküm, hızlı prototipleme, toz metalürjisi ve kaynakla birleştirme gibi işlemleri barındırır. Son derece etkili olan bu işlemler sayesinde, talaşlı imalat başarıyla gerçekleştirilir.

Talaşlı imalat sırasında frezeler, kesici takımlarla beraber malzemeden talaş kaldırıp şekil verirler. Frezeler, bu kapsamda faal bir çalışma yürütür. Frezenin yanı sıra delik delme yöntemiyle de talaşlı imalat yapılır. Delik delme eylemi, dizayn edilmiş malzemenin üzerinde silindirik delikler açılma işlemine verilmekte olan isimdir.

Talaşlı İmalatın Amaçları Nelerdir?

Düşük maliyetle kaliteli iş çıkarılması amaçlanan talaşlı imalat sürecinde, verim son derece ehemmiyet verilen bir husustur. Malzemeden en iyi verimin alınması hedeflenir. Üretilmesi planlanan parçaların yüzey kalitesi, malzeme türü, mekanik nitelikleri gibi etkenler kesinlikle göz önünde bulundurulur. İşlenebilen malzeme çeşidinin fazla olması, talaşlı imalatı avantajlı hale getirir.

Talaşlı imalat yapılırken fason CNC makineden yararlanılır. Makine aracılığıyla iş yükü bir hayli hafifletilmiş olur ve gayet profesyonel bir iş çıkarılır. Torna freze işçilikleri de bu bağlamda öne çıkan bir diğer unsurdur. İşçiliklerin kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesi, yapılanın niteliğini fazlasıyla arttırıp ortaya oldukça değerli bir ürün çıkarılmasını sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

24 Saatte Aşık Etme Duası

Instagram Gerçek Takipçi Satın Al

Instagram Hesap Güvenliği ve Takipçi Satın Alımı